76. sociologický večer

Pod dlažbou je pláž
host: Radim Špaček

V letošním roce slaví Česká televize šedesát let existence. K tomuto jubileu připravila celou řadu pořadů. Pořad Pod dlažbou je pláž doplňuje tento výčet i odborným zamyšlením o tom, co vlastně její existence znamenala, co pozitivního přinesla. Jaký má její služba smysl a jakou má takové médium veřejné služby budoucnost. Rekapituluje zejména domácí a evropský vývoj požadavků, které na ni byly a jsou kladeny. V pořadu vystupují významné osobnosti s vysíláním veřejné služby neoddělitelně spojené (Greg Dyke, Jiří Pittermann, Andrej Krob, Ivo Mathé), filosofové a esejisté (Václav Bělohradský, Petr Fischer), mediální odborníci (Milan Kruml, Milan Šmíd, Karel Hvížďala) i lidé, ti, kteří se o vysílání veřejné služby zasloužili svou každodenní prací.

Režie: Radim Špaček, Kamera: David Čálek, Dramaturg: Jakub Felcman, Kreativní producent: Čestmír Kopecký
Vystupují: Václav Bělohradský, Petr Fischer, Greg Dyke, Jiří Pittermann, Andrej Krob, Ivo Mathé, Milan Kruml, Milan Šmíd, Karel Hvížďala a další.

Radim Špaček je filmový a televizní režisér. Kromě televizních pořadů Q, Artóza,"60", Kosmopolis, Etiketa, Přešlapy a Letiště, je autorem celovečerích filmů Mladí muži poznávají svět, Rychlé pohyby očí a Pouta. V současné době natáčí celovečerní film Místa.

pondělí 4. listopadu 2013 od 18:30
v budově Hollar, místnost číslo 215

Hollar, Fakulta sociálních věd, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1

> zpět <